zaterdag 23 mei 2015

Gezicht op Anloo

"Landweg achter Anloo" 25x50 cm olieverf op doek


 Het idee kwam van een onbekend schilderij van Dulmen Krumpelman wat ik tegen kwam in een uitgave rond de kerk van Anloo. Hij heeft zijn prachtig licht fauvistische werk een stukje dichterbij de het dorp geschilderd. Helaas is door de intense landbouw veel kleur uit het landschap verdwenen.


 Ik begin met een simpel palet en grote kwast en met een schuin oog op de tekening buiten beeld.Het canvas was te krap voor mijn idee en ik kon het gelukkig naar twee zijdes 5 cm uitbreiden.


Zo snel mogelijk de donkere partijen van de schaduw op de voorgrond dik in verf op zetten met Engels rood en Ultramarijn. En met de koele cobaltblauwen het silhouet van de bosrand en dorp insauzen. Ik probeer dus al in een vroeg stadium zoveel mogelijk ruimte te creëren.Dit houdt ook het basis idee duidelijk.

De koeien die links aan het einde van het zandweggetje in de wei stonden heb ik naar rechts verplaats zodat je wat meer aandacht richting het dorp krijgt.

Expositie galerie Drentsche Aa


Binnenkort een nieuwe expositie bij galerie Drentsche Aa waar ik ook een nieuwe serie werken zal laten zien van het Mooie Drentsche Aa gebied.
Aanstaande maandag tweede Pinksterdag zal ik u graag ontmoeten vanaf 2 uur tijdens een meet en greet.

maandag 11 mei 2015

Duinweg naar West-Kapelle

Ik was al een paar keer het pad op en neer gefietst en ik wist dat ik hier iets mee moest maar wist niet precies wat. Nadat de storm was gaan liggen en een soort landerige stilte over het duinlandschap kwam zag ik het opeens, het paaltje met helmgras en het eindeloze pad richting West-Kapelle. 

"Duinweg naar West-Kapelle" 35x50 cm
 Snel opzet gemaakt want het was al laat in de middag, maar als het idee goed is en zich een duidelijk beeld in je hoofd heeft gevormd kan het snel gaan. Wel één op één de schets overgenomen van de tekening!



Met grote kwast het beeld onderverdelen in vier duidelijke partijen en kleuren.


Nu de voorpartij van gras en paal warm onderscheiden van alles wat daar achter ligt.



Kwestie van goed kijken en goed letten op het typische van duingras en gewoon gras en verkoelen in de achtergrond. Ook schilder ik bepaalde vormen achterin zachter dan het gebied rond het paaltje.


vrijdag 8 mei 2015

Strandtrap, Domburg

Dit trappetje had ik al eerder in een kleiner formaat geschilderd en ben hier teruggekeerd omdat het deze dag echt stormde en ik wist dat dit plekje redelijk beschut was. Eerste opzet was de donkere partijen in gebrande siena en ultramarijn. 



Door de storm was de zee een witte soep en gaf een hoog contrast met de leuning. Dus de hoge contrasten geef ik als eerste weer.



Het eind resultaat stemt tot tevredenheid. Goed op kleur en een levendig beeld van storm zon en wind.
"Strand trap, Domburg" 35x30 cm